Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Robert Conquest – Lži o socialismu, Stalinovi a SSSR

Arcilhář, placený agent teroristické CIA i jejího britského nohsleda MI6, po Lvu Trockém zřejmě největší antikomunistický a antistalinský propagandista 20. století s mimikrami vědce,osobní přítel rodiny Bushů, R. Conquest, zemřel.

Předseda Komunistické strany Velké Británie (marxisticko-leninské) soudruh Harpal Brar představuje Mario Sousu

Tato prezentace Mario Sousy - trvající necelou hodinu - změní váš pohled na dějiny. „Většina duševně zdravých a vzdělaných lidí chápe, že v období Stalinovy vlády docházelo v Sovětském svazu k vážnému porušování lidských práv",říká. Důkazy jsou „všude“ - každý to říká a konec konců není kouře bez ohně. Avšak jaké jsou a odkud se tyto „důkazy“ vzaly?

 Otázka: Mohou se Lži tak dobře prodávat s tím, že jsou „všeobecně“ považovány za fakta?

"Skoro se dá říci, že ano. Jelikož lidé pokoutně prodávající lži mají eminentní zájem na šíření nepravd, přičemž chápou, že právě toto je účinný prostředek k propagaci lží".

1Mario Sousa, badatel, portugalský komunista, emigroval do Švédska před portugalským fašistickým režimem Antóniade Oliveira Salazara,člen Komunistické strany marxisticko-leninských revolucionářů Švédska KPML (r). Mario Sousa je autorem knih:

1) "Qui avait payé et armé Hitler?" (Kdo zaplatil a vyzbrojil Hitlera?)

2) TILL HISTORIEN OM DEN EUROPEISKA SLAVHANDELN FRAN AFRIKA Fran 1441 till 1950-talet Slavhandeln och rasismen som kapitalismens vagga (PŘÍBĚH "Evropský obchod s otroky z Afriky v letech 1441-1950, obchodování s otroky a rasismus jako kolébka kapitalismu), Vyšlo roku 1997 resp. 2013 ve švédských novináchProletären.

3) "Sovjetunionens seger" i andra världskriget (Vítězství Sovětského svazuve II. Světové válce), 2001

4) "The class struggle during the thirties in the Soviet Union. The purges of the CPSU and the political trials" (Třídní boj ve třicátých letech v Sovětském svazu. Čistky v KSSS a politické procesy),

5) 70 ar Stalingrad! (70 let od Stalingradu)

6) Hiroshima, Nagasaki! – vi ska aldrig glömma! (Hirošima, Nagasaki – Nikdy nezapomeneme)

7) 23 de Agosto de 1939: size="10pt"O Tratado de Nao Agressao Mútua entre a Uniao Soviética e a Alemanha (Smlouva o neútočení mezi SSSR a Německem), 1999

8) "STALINGRAD” by ANTONY BEEVOR - a piece of Nazi war propaganda ("STALINGRAD” Antonyho Beevora – kus nacistické propagandy), Uppsala, 2004

Taková je povaha šíření informací v našem moderním světě, že občas zažehnou vztek, aniž by jeho čoud dosáhl k našim smyslům - a jindy je štiplavost kouře natolik umocněna, že zprávy o nějaké události či zvěrstvu napl naši mysl, proporčně však zcela mimochodně k událostem, které s ní souvisejí. To je umění masových médií, řízení a kontroly populace britskými a americkými kapitalisty prostřednictvím politických, akademických i mediálních institucí, jež tento kumšt pogoebbelsovsku celá desetiletí a staletí zdokonalovaly.

KnihuMario Sousy si můžete přečístzde:http://pvpravda.cz/?p=1200

v originále zde:http://www.northstarcompass.org/nsc9912/lies.htmresp. zakoupitjionline zde:http://www.ebay.co.uk/usr/mutiny_book…

———————————————————————————————————————————————————————

Nyní sesvět dozvěděl o smrti Roberta Conquesta, „historika“, a autora, který pracoval pro Oddělení výzkumu informací (IRD) – cožje nevinné pojmenování provozu zřízeného labouristickou vládou k vytváření a šíření antikomunistické propagandy ve všech britských médiích a umění.

Nekrology vládnoucí skupin rychle povýšily Conquestovo renomé a ukázaly ho jako mimořádně geniálního učence, který pomohl odhalit „hrůzy SSSR. Tiše ignorovaly jeho silné vazby na propagandu polofašistických a antikomunistických organizací, diskrétně pomlčely o Conquestovu spojení s britskou i americkou politickou policií,aniž zmínily jeho hluboce sporné a kontroverzní užití - zcela vyfabrikovaných a uměle zkonstruovaných - „zdrojů“ k tvrzením o počtu obětí, jež jsou sice podvodem, o to pečlivěji jsou však šířeny jsouce sotva napadány kapitalistickou akademickou a politickou klikou.

 

Slovy prof.GroveraFurra:Robert Conquest, po Lvu Trockém pravděpodobně největší antikomunistický a antistalinistický propagandista 20. století, zemřel. A pochopitelně podlézavá kapitalistická média se před ním servilně plazí.

Inu, hodně by se toho dalo říci o Conquestovi, ale níže jsou některé skutečnosti, jež jsem sám prověřil a které se týkají Conquestovy nejslavnější knihy The Great Terror“ (Velký teror).1

Robert Conquest byl identifikován, tedy rozpoznán jako pracovník Oddělení výzkumu informací (IRD), v němž pracoval od chvíle jeho založení v roce 1948 až do roku 1956. IRD (původně naývaný Komunistické Informbyro) byla sekce Britské kanceláře pro zahraničí, zřízená v roce 1947 (za vlády Labouristů vedené Clementem Attleem), jejímž hlavním úkolem byl boj proti komunistickému vlivu po celém světě pomocí šíření smyšlených příběhů mezi politiky, novináře a další osoby s možností ovlivňovat veřejné mínění.

 

Poté, co oficiálně opustil IRD, pokračoval Conquest v psaní knih podporován tajnými službami Jeho snad nejznámější knihou jeThe Great Terror(Velký teror), všeobecně propagovaný antikomunistický text na téma boje o moc, který probíhal v Sovětském svazu v roce 1937. Ve skutečnosti byla kniha re-kompilací článků sepsaných Conquestem, když pracoval pro tajné služby.

Velký teror (The Great Terror) byl dokončen a následně publikován pod dozorem a s pomocí IRD - v té době hlavního antikomunistického propagandistického křídla britské politické policie.Třetinu pamfletu odkoupil Praeger Press, obvykle spojený s vydáním literatury pocházející ze zdrojů CIA.

Conquestova kniha byla určena k předvedení „užitečným hlupákům", jako jsou univerzitní profesoři a lidé,kteří pracují v tisku, rozhlase a televizi. I přes tentosvůj ve své podstatěneobjektivní a rozhodně riskantní původ, zůstává Conquest i se svými výmysly pro většinu establšmentu i (antikomunistické) historiky, jedním z nejdůležitějších „primárních zdrojů“ materiálů o Sovětském svazu! 2 3"

Ve své disertační práci, nikoli však v knize, jíž podle ní psal, poukázal Arch Getty4 na to, že „dominantní tendencí (v psané historii „čistek“ je á propos jakékoliv tvrzení emigrantů, při současném automatickém popírání pravdy čehokoliv ze stalinistické provnience.

Pokud chce člověk získatvyvážený obraz cara Ivana IV („Hrozného“), nemůže za bernou mincipovažovat carův popis z pera exulantaprince Kurbskéhov Polsku zdobyrusko-polské války. Pokud člověk chce vyvážený obraz režimu Mao Ce-tunga v Číně, neměl by jako v podstatě spolehlivou přijímat Čankajškovu variantu z počátku roku 1950. Pokud někdo nemá zájemotakovýpohled,mít by ho měl. Zdánlivá zrůdnost Stalinových zločinů i postoje generace studené války přispěly k tomu, co by bylo v jakékoli jiné oblasti vyšetřování považováno za lajdáctví.

 

Getty rovněž zdůraznil, že „Conquest specializující se na antikomunistickou propagandu, hraje maškarádu učence, zatímco pracuje pro britské zpravodajské služby“.

 

 

Někdy je "erudice“ prostě jen "více než "pouhá ledabylost Nedávné vyšetřování činnosti Britské zpravodajské služby (následovalo vzápětí po americkém odhalení Aféry Watergate), naznačuje, že Robert Conquest, autor značně vlivného Velkého teroru, přijal platbu od zpravodajských agentur, za vědomé falšování informací o Sovětském svazu. A tudíž lze v očích západní akademické obce práci takového individua jen stěží považovat za solidní vědecké dílo.

 

„V roce 1980 jsem hovořil s profesorem Johnem Hazardem z Kolumbijské univerzity, toho času světovým expertem na sovětské právo. Hazard mi řekl, že lidé bádající v této oblasti sovětských studií mu sdělili, že za Conquesta a pro něj provádí výzkum britská tajná policie SIS.

 

... Conquest (The Great Terror,str.754) ...uvádíohromující tvrzení, že„Pravda může prosáknout jen ve formě doslechu“. A dále:„V politických záležitostech je v podstatě tím nejlepším zdrojem, byť nikoli neomylným, fáma ..." Věří, že nejlepší způsob, jakpřezkoumatdrbyjeporovnat jesdrbyjinými –pochybný postupje dán skutečností, ževychází z různorodých dělemigrantů. Samozřejmě,že vědci nemohouakceptovat čipřijmoutklepy, fámy, drbya povídačky, jako důkaz v jakémkoli oboru historie.“5

 

[Můžeme přidat několik dalších oblastí antikomunistické propagandy, jejichž důkazní standard je podobně nízký: jako jsou výmysly severokorejských přeběhlíků na jih, nakterýchžto„důkazech“je založena, většina z bizarní kavalérie anti-KLDR propagandy- RY6]

 

Již v roce 1979 Getty dospěl k závěru, že „názor zde přijatý je standardní interpretací Velkýchčistek“, jako jsou Fainsodovy7 a Conquestovy, vykazuje vážné nedostatky, nemůže být považován za průkazný a zůstává tedy de facto neudržitelný.

 

Dobrouodpovědína Conquestovunepoctivosta nečestnostje článek Roberta W. Thurstona8On desk-bound parochialism, common-sense perspective, and lousy evidence: A reply to Robert Conquest(Nad psacím stolem omezenosti, provinčnosti, náhledem selského rozumu a mizerných důkazů: odpověď Robertu Conquestovi)9

 

Nevím o žádném jiném oficiálním učenci z oblasti sovětských dějin, který se kdy odvážil zaútočit na Conquesta v nějakém z deníků hlavního proudu.

 

Thurstonova kniha byla zdaleka nejlepší publikací o tomto období a zůstává jí dosud, protože odmítá bezmyšlenkovitou anti-komunistickou, antistalinistickou linii a trvá na důkazech.

Thurston rovněž zveřejnil vynikající článek poukazující na nečestnost a nepoctivost pojmu „Velký teror“, s tím, že ve skutečnosti bylo „terorizováno" jen velmi, velmi málo lidí.10

Tento článek vyvolal nepřátelskou, ale velmi slabou odezvu Conquesta, nanížThurston odpověděl článkem o Conquestových „mizerných a chabých důkazech" citovaným výše.

Po Conquestově knize o ukrajinském hladomoru Harvest of Sorrow (Sklizeň strasti) zveřejněné v roce 1980, byla tato zcela odmítnuta i protikomunistickými odborníky v oboru sovětských dějin. Některéjejícitacesimůžete přečíst v článku JeffaCoplona,In search of a Soviet holoc aust.A 55-year-old famine feeds the right (Při hledání sovětského holocaustu. 55 let starý Hladomor podává pravdu)11

Samozřejmě, že na Ukrajině žádný úmyslný hladomor nebyl. Právě naopak: Kolektivizace umožnila s hladomory na ruské Ukrajině skoncovat.

Své tvrzení, že Stalin záměrně způsobil hladomor, vzal Conquest později zpět. Mám od něj citát ve své knize Blood Lies (Krvavé lži).12

Poté, co byla moje kniha Khrushchev Lied (Chruščov lhal) vydána v Rusku, jsem poskytl rozhovor literárně-kulturnímučasopisuLiteraturnaia Rossia (Literární Rusko).Tazatel se mě zeptal na několik obtížných otázek, což bylo v pořádku! Pár mých odpovědí se týkalo Conquestovy knihyThe Great Terror,(Velký teror):

„Jako postgraduální student jsem v letech1965-69 vystupoval proti americké válce ve Vietnamu. Jednou kdosi poukázal na to, že vietnamští komunisté nemohoubýt „dobří“, protože všichni byli „stalinisty“ a „Stalin zabil miliony nevinných lidí“.

„Vzpomněl jsem si na tuto poznámku,což bylozřejmě důvodem k tomu, že jsem si na začátku roku 1970, okamžitě po jejím prvním vydání přečetl knihu RobertaConquestaThe Great Terror (Velký teror). To, co jsem četl, mnou doslova otřáslo!

 

„Měl bych dodat, žedovedučíst rusky, protože jsem už od střední školy studoval ruskou literaturu. Mohl jsem tudíž Conquestovu knihu prozkoumat velmi pečlivě. Zdá se, že toto ještě nikdo jiný neudělal!

 

Zjistil jsem, že, pokud jde o využívání zdrojů, nebyl Conquest ani čestný ani poctivý a už vůbec ne spolehlivý. Jeho poznámky pod čarou pak nemohou být oporou k jeho antistalinským závěrům! Conquest v podstatě užíval jakýkoli zdroj, který byl nepřátelský ke Stalinovi, bez ohledu na to, zda byl spolehlivý, nebo ne.13

 

Conquest – s pomocí britské zpravodajské služby - převzal lži o období Stalinovy vlády vymyšlené za Chruščova, přidal další lži z antikomunistických zdrojů na Západě, jakými jsou Alexander Orlov14 či Walter Krivitsky15, a představil to jako „historii“.

 

Conquestova díla obsahují mnoho poznámek pod čarou, které jsou určeny k oklamání vzdělaných, avšak naivních čtenářů. Ale ty samé poznámky pod čarou mi umožnily zjistit, že Conquest užívá falešných důkazů, přičemž NIKDY nedokáže ŽÁDNÉ ze svých antikomunistických a proti-stalinskýchtvrzení NIJAK a NIČÍM doložit.

 

Po pětadvaceti letech, když Gorbačov převzal Chruščovovy antikomunistické a antistalinské lži, Conquest tyto nepravdy zopakoval, přidal k nim další, tentokrát své vlastní bludy a publikoval nové vydání Velkého teroru a všem tím oznámil: „Měl jsem pravdu“.

 

Pravdu však neměl.Gorbačov zkrátka hlásal stejné druhy lží, a často ty samé lži o období Stalinovy vlády jako Chruščov a jeho lidé.

– Grover Furr

Vyzdvihujeme a chválíme Grovera za jeho rychlou reakci na Conquestovu smrt textem uveřejněným výše a nabádáme všechny naše čtenáře a příznivce,aby pečlivě prostudovali následující vynikající publikace o sovětských dějinách:

 

1.Lies Concerning the History of the Soviet Union (Lži týkající se dějin Sovětského svazu)

2.The Ukrainian Famine-Genocide Myth (Podvod-hladomor-a-fašismus -ukrajinský-genocidní-mýtus-od-Hitlera-po-Harvard17

3.Perestroika, the Complete Collapse of Revisionism size="12pt" size="12pt"(Perestrojka, naprostý kolaps revizionismu)18

4.Trotskyism or Leninism? (Trockismus nebo leninismus)19

Podle http://redyouth.org/2015/08/11/robert-conquest-dies-but-his-lies-live-on/ přeložil a poznámkami opatřil Lukáš Sluka

1http://www.academia.cz/velky-teror.html

2 http://www. /r/ro/robert_conquest.html

3 Tento článekvyšel v novináchGuardian v roce 1978adokumentuje propaganduvčinnosti IRD: http://www.mariosousa.se/TheGuardianFridayJanuary271978050831_Sida_1.jpg http://www.mariosousa.se/TheGuardianFridayJanuary271978050831_Sida_2.jpg

 

4John Archibald Getty, III ( nar. 1950) je americký historik a profesor na University of California v Los Angeles. Proslul svým výzkumem ruské a sovětské historie, zejména bádáním o období vlády Josefa Stalina a dějinách KSSS resp. VKS (b), resp. svou knihou

> Origin of the Great Purges: The Soviet Communist Party Reconsidered, 1933-1938 (Původ Velkých čistek 1933-38 – revize), vydanou v Cambridge roku 1985 se zařadil mezi předchůdce tzv. Školy revizionistických historiků.

>John Arch Getty and Roberta Thompson Manning. Stalinist Terror: New Perspectives (Stalinský teror: nové pohledy) (ed., with Roberta T. Manning), New York, Cambridge University Press, 1993

> Společně s historikem Olegem V. Naumovem vydal Gettypři Ruském centru Pitsburské university Průvodce ústředním archivem VKS (b) a rovněž publikaci

>The Road to Terror: Stalin and the Self-Destruction of the Bolsheviks (Cesta k Terroru: Stalin a sebezničení bolševiků, 1932-1939), Yale University Press, 1999;

>Stalin's „Iron Fist:“ The Times and Life of N. I. Yezhov (Stalinova „Železná pěst“, Léta a život N. I. Ježova, Yale University Press, 2008;

> Nejnověji vydaným dílem J. A. Gettyho je Practicing Stalinism: Bolsheviks, Boyars, and the Persistence of Tradition (Praktikování stalinismu: Bolševici, bojaři a houževnatost tradice) vydaná roku 2013 v Yale University Press.

5 Getty, The Great Purges Reconsidered, PhD dissertation (dizertace PhD), Boston College, 1979, str. 57

6 Viz http://redyouth.org/2015/08/11/robert-conquest-dies-but-his-lies-live-on/

7 Merle Fainsod (1907-72), americký politolog a antikomunistický sovětolog . Jeho kniha Smolensk under Soviet Rule (Smolensk pod sovětskou nadvládou) vyšla z dokumentů zachycených německou armádou během druhé světové války a druhá publikace How Russia is Ruled? (Jak je Rusko ovládáno?) resp.How the Soviet Union is Governed ? (Jak se řídí Sovětský svaz?) tvoří základ amerických studií o Sovětském svazu, přičemž tyto práce jej etablovaly jako „hlavního politologa se zaměřením na Sovětský svaz.“

8 Robert W. Thurston je americký historik, spisovatel a bývalý profesor historie na Miami University v Oxfordu, ve státě Ohio. Thurston je především znám svou prací o dějinách Sovětského svazu Life and Terror in Stalin's Russia, 1934-1941 (Život a teror ve Stalinově Rusku 1934-1941), vydanou v r.1996. V roce 2000 pak další jeho knihou bylaThe People's War: Responses to World War II in the Soviet Union (2000) (Lidová válka, Odpověď na Druhou světovou válku); Thurston rovněž napsalněkolik knih o moderním čarodějnictví (Witch, Wicce, Mother Goose: Vzestup a pád čarodějnických procesův Evropě a Severní Americe). Thurston získal doktorát z moderních ruských dějin na University of Michigan. Strávil několik let v Rusku a nakonec se odstěhoval do Oxfordu, Ohio, kde 25 let, až do svého odchodu do důchodu v roce 2015, přednášel historii  na univerzitě v Miami.

9 Slavic ReviewVol 45 No 2 (1986), pp238-244

10 Fear and belief in the USSR’s “Great Terror”: Response to arrest, 1935-1939 (Strach a víra v SSSR „Velkého teroru“:Reakce na zatčení, 1935-1939) , Slavic Review Vol 45 No 2 (1986), pp213-234

11 Village Voice, 12 January 1988, https://msuweb.montclair.edu/~furrg/vv.html

12 Blood Lies (Krvavé lži): Důkazy, že všechna obvinění proti Josefu Stalinovi i Sovětskému svazu vznesená v knize Timothyho Snydera Bloodlands (Krvavá země) jsou falsum. PLUS: What Really Happened in: the Famine of 1932-33 (Co se opravdu stalo při hladomoru 1932-33); Polish Operation (Polská operace); the Great Terror (Velký teror); the Molotov-Ribbentrop Pact (Pakt Molotov-Ribbentrop); the Soviet invasion of Poland (Sovětská invaze do Polska); the Katyn Massacre (Katňský masakr); the Warsaw Uprising and Stalin's Anti-Semitism (Varšavské povstání a Stalinův antisemitismus).HLAVNÍM TERČEM SNYDERA JE VŠAK JOSEF STALIN. Snyder prohlašuje, že Sověti zabili 6 až 9. milionů civilistů, zatímco nacisté asi 14 milionů. Snyderovy hlavní zdroje jsou v originálech:v polštině a ukrajinštině, v obtížně nalezitelných knihách a článcích, avšak naštěstí jsou díky Furrovi uspořádány a k dispozici v angličtině právě v Blood Lies (Krvavé lži), publikaci, v níž Grover Furr mistrně, důsledně, pečlivě a se smyslem pro detail důkazně vyvrátil každou jednu Snyderovu lež, z nich, pokud jde o vědeckou průkaznost,neobstojí žádná.
Blood Lies odhalují lži a nepravdy o sovětských dějinách období Stalinovy vlády se stejnou pečlivou pozorností k jednotlivostem jako Furrova kniha z roku 2011 Chruščov lhal (http://www.komsomol.cz/?p=2152) a jeho svazek vydaný roku 2013 The Murder of Sergei Kirov: History, Scholarship and the Anti-Stalin Paradigm (Vražda Sergeje Kirova: Historie, učenost a Antistalinský model). Dne 1. prosince 1934 byl zavražděn první tajemník leningradského oblastního výboru VKS (b) SergejMironovič. Kirov. Vyšetřování tohoto trestného činu brzy vedlo ke třem veřejným moskevským procesům, k „Tuchačevského aféře“ tj.procesu s osmi nejvyššími armádními veliteli, následně k tzv.„Ježovštině“a k tzv. „Velkému teroru“. Byl Kirovův vrah Leonid Nikolajev osamělým střelcem jednajícím z osobních motivů, jehož trestný čin pak Stalin „využil“ ke spuštění tzv. Moskevských procesů? Či spíše bylo právě Nikolajevovo zatčení tou klíčovou událostí, která vedla k odkrytí „velkého spiknutí proti Sovětskému Rusku“? Grover Furr studoval všechny dostupné důkazy z dříve tajných sovětských archivů. Nabízí kompletní a originální překlady klíčových historických dokumentů s podrobnou analýzou jejich významu v důležité syntéze, která účinně přehodnotí jednu z klíčových událostí v sovětských dějinách. Furr také podrobně zkoumá poslední tři studie vraždy Kirova z pera autorů AllyKiriliny, AsmundaEggeho, a Matthew Lenoea. Jeho objev zní:všechny „autoritativní“ studie Kirovovy vraždy jsou beznadějně špatné. Furrovy práce jsou psány se stejně pečlivou pozorností k detailu jako jeho kniha z roku 2011 Khrushchev Lied (Chruščov lhal), přičemž Furrova knihaThe Murder of Sergei Kirov: History, Scholarship and the Anti-Stalin Paradigm(Vražda Sergeje Kirova: Historie, učenost a antistalinský model) je každopádně odvážnou replikou na desetiletí opomenutí, zkreslení a dezinformací sovětských, ruských i západních historiků.

13 The sixty-one untruths of Nikita Khrushchev’ (Jednašedesát nepravd Nikity Chruščova), https://msuweb.montclair.edu/~furrg/research/litrossiainterv0608_eng.html

14 Aleksandr Mikhailovich Orlov (1895 – 1973): generál sovětské tajné policie NKVD a rezident v druhé španělské republice. V roce 1938 se Orlov odmítl vrátit do Sovětského svazu a místo toho se svou rodinou uprchl do Spojených států. Je autorem pamfletuThe Secret History of Stalin's Crimes (Tajná historie Stalinových zločinů).

15 Walter Krivitsky(vl. jm.Samuel Ginsberg)(1899 – 1941),trockista a agentnarozený v židovské rodině v Haliči.V Paříži začal Krivitsky psát články a navázal kontakt s LvemSedovovem(Trockého syn) a trockisty.

16http://lukassluka.blog.idnes.cz/c/420804/Lzi-tykajici-se-dejin-Sovetskeho-svazu.html

17 http://espressostalinist.com/2011/11/05/fraud-famine-and-fascism-the-ukrainian-genocide-myth-from-hitler-to-harvard/

18Harpal Brar: „PERESTROJKA - Naprostý kolaps revizionismu", OREGO, 2002http://kominternet.cz/subdom/teorie/440_brar_stalin.html

19Harpal Brar: Trockismus nebo leninismus http://pvpravda.cz/?p=638

 

Autor: Lukáš Sluka | pondělí 4.1.2016 12:35 | karma článku: 9,25 | přečteno: 880x
  • Další články autora

Lukáš Sluka

Karel Marx a Bedřich Engels Německá ideologie SVAZEK I

Kritika nejnovější německé filosofie Ludvíka Feuerbacha, Bruno Bauera a Maxe Stirnera Komunismus se od všech dosavadních hnutí liší tím, že provádí převrat všech dosavadních vztahů ve výrobě a ve společenských stycích.

21.6.2018 v 15:10 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Andrej Iljič Fursov, STALIN A VÍTR DĚJIN

Stalin kdysi řekl, že po jeho smrti budou na jeho hrob nakydána kvanta hnoje, avšak vítr dějin je nemilosrdně rozmetá. Vše se událo přesně tak, jak vůdce předvídal.

11.5.2018 v 23:41 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1043x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Soud s Gorbačovem

Tvrdit, že hospodářství SSSR bylo odsouzeno k nezdaru, znamená tvrdit, že ČLR k neúspěchu odsouzena nebyla. Když se ČLR z daleko horší pozice dokázala rozvíjet a postupovat vpřed, proč by to tedy nemohl dokázat i SSSR?!

24.4.2018 v 15:30 | Karma: 10,81 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Sýrie odsoudila útok USA, Francie a Britů v Radě bezpečnosti OSN

Syrský diplomat Al-Jaafari řekl, že nezákonná a Radou bezpečnosti OSN neschválená agrese měla zabránit OPCW v opakování mediálních lží vytvářených USA, Francií a Británií, použitých jako záminka k ospravedlnění útoku.

16.4.2018 v 18:13 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Sluka

A. I. Fursov Několik slov o J. V. Stalinovi - šokující pravda o Stalinovi

„Vím, že po mé smrti bude na můj hrob navršena hromada špíny, avšak vítr dějin ji nemilosrdně rozptýlí“

29.3.2018 v 9:50 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3659x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 815x
Vietnamista-politolog, marxista-leninista, člen KSČM a Svazu mladých komunistů Československa, punk rock, ska, bolševický rap (Pablo Hasél, vážná hudba (Mozart, Vivaldi, Smetana, Dvořák, latinsko američtí bolševičtí folkoví zpěváci (Víctor Jara, Silvio Rodriguez, Ali Primera, Mercedes Sosa)