Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejen k maďarské kontrarevoluci z podzimu 1956

A pokud jde o všemi antikomunisty v srdceryvné shodě oplakávaný jejich neúspěšný pokus o plíživou kontrarevoluci pod vedením nafoukaného populisty, Sáši Dubčeka, pak nezbývá než připomenout jeho neskrývaný obdiv k Imre Nagyovi

Prolog: Má odpověď jistému panu Milanovi v debatě o zločinech komunismu na facebooku:

„A není to náhodou více než čtvrtstoletí od dovršené kontrarevoluce v ČSSR, na jejíž socialistickou ústavu měl tu nestydatou drzost přísahat tehdejší prezident Václav Havel, potomek rodiny pronacistických kolaborantů z nejvyšších pater buržoazie - majitelů Lucerny a ateliérů Barrandov?!

HAVEL BYL ZVOLEN PREZIDENTEM SOCIALISTICKÉHO ČESKOSLOVENSKA NA VÝSLOVNÉ PŘÁNÍ MICHAILA GORBAČOVA – HANEBNÉHO LIKVIDÁTORA PRVNÍHO SOCIALISTICKÉHO STÁTU SVĚTA, státu, jehož slavná Rudá armáda dokázala na hlavu rozdrtit v gigantické a doposud nejkrvavější bitvě lidských dějin, jež měla být bitvou poslední, obludné monstrum německého nacismu. Tím slavná Rudá armáda POHŘBILA NĚMECKÝ TERORISTICKÝ NACISTICKÝ VÁLEČNÝ STROJ, NAD REICHSTAGEM ZAVLÁLA RUDÁ VLAJKA SE SRPEM A KLADIVEM A ZBABĚLEC ADOLF HITLER SPÁCHÁL SEBEVRAŽDU!!! Vzpomeňme na Havlovo tragikomické jednomyslné zvolení prezidentem komunistickými poslanci Federálního shromáždění. Havel, jako agent CIA a vlastizrádce, jenž ve svém prvním prezidentském projevu věrolomně prohlašoval, že bude prezidentskou funkci zastávat pouze jedno funkční období, aby nakonec přihlížel, jak za jeho absurdně dramatického prezidentování neblahé paměti došlo proti vůli občanů k rozdělení Československa. Pouze díky tomu se tak mohl stát prezidentem třikrát za sebou, což by za normálních okolností bylo protiústavní. Havel nenáviděl všechno slovanské (vyjma páté kolony amerického imperialismu Polska), přičemž si doslova zvířecky a zuřivě hnusil především Rusko. Neskrývaný obdiv a podlézavost naopak choval nejen k našim historickým nepřátelům Němcům (nadbíháním potomkům páté kolony Sudetoněmecké strany – sudetoněmeckému Landmanschaftu, kdy se proti vůli drtivé většiny českých občanů omluvil potomkům páté kolony hitlerovského nacismu za jejich odsun zpět do Německa, jenž nazval vyhnáním. Jako absurdní ignorant zřejmě nevěděl, že o odsunu Němců bylo rozhodnuto na poválečné konferenci spojenců v Postupimi. Protřelý a dobře placený agent CIA se „Vaklaf“ Havel přivinul pod imperialistická křídla důstojných, důsledných a právoplatných nástupců hitlerovského nacismu – USA. Proti vůli drtivé většiny Čechů nabádal válečný štváč Havel ke vstupu naší země do teroristického paktu NATO bez předchozího referenda. Zřejmě čirou náhodou k němu došlo týden před zločinným bombardováním Jugoslávie. Té slovanské Jugoslávie, jež se svého času postavila stejně jako Sovětský svaz po bok Československa proti mnichovskému diktátu. Nezapomeňme a mějme na paměti skutečnost, že humanitární populistický trubec stihl poštívat k bombardování suverénních států (Irák, Afganistán). Před svým odchodem do pekla si stihl agresor pravdy a lásky vybít svůj vztek na vůdci libyjského lidu Muammaru Kaddáfím.

A pokud jde o údajnou vlastizradu v roce 1968, o níž se zde Milane snažíte cosi vyprávět, pak vězte, že Československo bylo od roku 1955 členem čistě obranného uskupení Varšavská smlouva, fungovalo jako její pevná součást a bylo baštou společenství socialistických zemí na jeho západní hranici. Na rozdíl od agresivního antikomunistického válečného paktu NATO vzniknuvšího v dubnu 1949 za účelem rozpoutání války proti rodícímu se lidově-demokratickému táboru na čele s hrdinným stalinským SSSR, vítězem a osvoboditelem nacismem porobených národů. A pokud jde o všemi antikomunisty v srdceryvné shodě oplakávaný jejich neúspěšný pokus o plíživou kontrarevoluci pod vedením populisty, nafoukaného hlupáka a nevědomého trouby mdlého rozumu Sáši Dubčeka, pak nezbývá než připomenout jeho neskrývaný obdiv k maďarskému vůdci Imre Nagyovi, jímž byl nepochybně inspirován. Maďarsko pod vedením tohoto miláčka USA a západních imperialistů rozpoutalo doslova antikomunistický hon na čarodějnice, potomci horthyovských statkářů a pronacistických esesáckých Šípových křížů věšeli maďarské komunisty. Tohle reakční běsnění a vraždění zastavila až sovětská vojska pod vedením generála Žukova, hrdiny, kterého proslavil jeho lví podíl na vítězství chrabré Rudé armády ve II. světové válce.  Nikoli náhodou ji ruský národ dodnes nazývá Velkou vlasteneckou válkou. Co se vlastně v Maďarské lidové republice odehrálo? Bylo 23. října 1956. Večer o 20. hodině zazněly u budovy budapešťského rozhlasu první výstřely a o dvě hodiny poté byl rozpoután organizovaný útok. Ještě před tím o 19. hodině přepadla asi třistačlenná skupina dělostřeleckou důstojnickou školu, ve které se chtěla zmocnit zbraní. V těch chvílích byla v Budapešti přepadena řada skladišť zbraní, někde i policejní stanice. V 21 hodin byl zahájen útok proti energocentrále Csepelských železáren a hutí, s cílem znemožnění práce největšího závodu hlavního města.
Tu noc vzniklo v Budapešti několik středisek povstání, která postupně sjednocovala a koordinovala svou činnost. Vůdcové ozbrojených kontrarevolučních skupin byli lidé znalí pouličního boje. Pro plánované násilné svržení lidovědemokratického režimu budovali základny vhodné k útoku a věděli, jaké možnosti boje skýtají ulice velkoměsta. Tito vůdcové se rekrutovali z bývalých horthyovských důstojníků, četníků, příslušníků pronacistických Šípových křížů. Byli mezi nimi i důstojníci lidové armády, kteří zradili. Mnozí z nich se totiž zúčastnili ilegálního hnutí proti lidové vládě, nebo sympatizovali s polofašistickým režimem, který v Maďarsku existoval do roku 1945, či žili v domnění, že byli stiženi křivdami.  Tito kolaboranti a kriminálníci si však své tresty odpykávali zcela v souladu s tehdy platným trestním zákoníkem lidově-demokratického státu. V době od 25. do 30. října bylo z věznic propuštěno 9.962 kriminálníků a 3.324 vězňů trestaných za špionáž, účast na ozbrojeném spiknutí a za jiné politické delikty. Kriminální živly se tak staly přirozenými spojenci organizovaných band. K bojům na straně kontrarevoluce se připojili a také v nich padli i lidé, kteří byli celým vývojem zmateni, na něž zapůsobily nacionalistické emoce a ideová příprava povstání; sem patří zvláště mnoho dezorientovaných mladých. Podle údajů ústředního statistického úřadu MLR z roku 1957, padlo, zahynulo, bylo zavražděno, lynčováno, umučeno 2.500 až 3.000 osob. Dnes se události října vykládají jako „spontánní povstání proti stalinskému režimu“ a při oslavách této „revoluce“ si maďarský premiér dokonce teatrálně klekl na kolena. Podobnost s obdobným laciným spektáklem v podání antikomunistického komedianta, toho času prezidenta Ukrajiny Viktora Juščenka při jeho výronu krokodýlích slz nad oběťmi Stalinem údajně cíleně vytvořeného ukrajinského hladomoru je čistě náhodná.  Z dobových novin zůstaly zachovány víc než výmluvná svědectví o pogromech, které uspořádaly různé zfanatizované bandy proti čestným budapešťským občanům, jejichž hlavním obviněním bylo, že svůj život spojili s dějinami Maďarské lidové republiky, že v kritické chvíli statečně vystoupili na její obhajobu a obranu. Na ulicích Budapešti, ale i v jiných koutech Maďarska, byl rozpoután nový »bílý teror«, tolik připomínající bílý teror po roce 1919, kdy padlo na 20 tisíc stoupenců maďarské Komuny, vedené Bélou Kunem. Řádění band učinil přítrž jen rozhodující obrat, který ve vývoji událostí nastal 4. listopadu 1956, kdy vláda Jánose Kádára, jež mezitím zformovala své síly mimo Budapešť, požádala Sovětský svaz o vojenskou pomoc, neboť se ji v té chvíli vlastních domácích bojeschopných sil již nedostávalo. Bratrské sovětské vojenské pomoci tehdy velel hrdina bojů Velké vlastenecké války generál Georgij Konstantinovič Žukov.

                                                                                                                     

Lukáš Sluka

Autor: Lukáš Sluka | úterý 3.11.2015 12:31 | karma článku: 6,93 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Lukáš Sluka

Karel Marx a Bedřich Engels Německá ideologie SVAZEK I

Kritika nejnovější německé filosofie Ludvíka Feuerbacha, Bruno Bauera a Maxe Stirnera Komunismus se od všech dosavadních hnutí liší tím, že provádí převrat všech dosavadních vztahů ve výrobě a ve společenských stycích.

21.6.2018 v 15:10 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Andrej Iljič Fursov, STALIN A VÍTR DĚJIN

Stalin kdysi řekl, že po jeho smrti budou na jeho hrob nakydána kvanta hnoje, avšak vítr dějin je nemilosrdně rozmetá. Vše se událo přesně tak, jak vůdce předvídal.

11.5.2018 v 23:41 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1043x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Soud s Gorbačovem

Tvrdit, že hospodářství SSSR bylo odsouzeno k nezdaru, znamená tvrdit, že ČLR k neúspěchu odsouzena nebyla. Když se ČLR z daleko horší pozice dokázala rozvíjet a postupovat vpřed, proč by to tedy nemohl dokázat i SSSR?!

24.4.2018 v 15:30 | Karma: 10,81 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Sýrie odsoudila útok USA, Francie a Britů v Radě bezpečnosti OSN

Syrský diplomat Al-Jaafari řekl, že nezákonná a Radou bezpečnosti OSN neschválená agrese měla zabránit OPCW v opakování mediálních lží vytvářených USA, Francií a Británií, použitých jako záminka k ospravedlnění útoku.

16.4.2018 v 18:13 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Sluka

A. I. Fursov Několik slov o J. V. Stalinovi - šokující pravda o Stalinovi

„Vím, že po mé smrti bude na můj hrob navršena hromada špíny, avšak vítr dějin ji nemilosrdně rozptýlí“

29.3.2018 v 9:50 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3659x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 815x
Vietnamista-politolog, marxista-leninista, člen KSČM a Svazu mladých komunistů Československa, punk rock, ska, bolševický rap (Pablo Hasél, vážná hudba (Mozart, Vivaldi, Smetana, Dvořák, latinsko američtí bolševičtí folkoví zpěváci (Víctor Jara, Silvio Rodriguez, Ali Primera, Mercedes Sosa)