Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Katyňský masakr spáchali němečtí nacisté

Goebbbels: V katyňských hrobech byla nalezena německá munice! Nutno to utajit. Jestli by to měl nepřítel odhalit, musíme od celé záležitosti Katyň upustit.“ Svědek Kiselov: mám výčitky svědomí, viděl jsem že stříleli Němci!

Fakta

Skutečností zůstává, že mrtvoly byly zastřeleny nacisty německými střelami, přičemž kulky byly ještě v orgánech, když byly tyto exhumovány. Byl to Goebbels, který zosnoval kampaň, jak svalit vinu na Sověty, aby tak způsobil problémy mezi Sovětským svazem a Polskem.  V marné snaze krýt německou fašistickou říši si do svého deníku dne 8. května 1943 zapsal: „Bohužel byla v katyňských hrobech nalezena německá munice … Je nanejvýš důležité, aby tato skutečnost zůstala přísně tajná. Pokud by ji měl nepřítel odhalit, musíme od celé záležitosti Katyň upustit.“

                Němečtí nacisté prostě polské důstojníky zavraždili, čímž dosáhli trvalého oslabení polských ozbrojených sil, jež by jinak byly schopny jim vzdorovat. Podle nacistické propagandy byli Slované, včetně Poláků, podřadnou rasou, jež musela ustoupit potřebám Němců na vytvoření tzv. Lebensraum – životního prostoru – nacistické snaze expandovat na východ, obsadit tam nová území a využívat tamní prostor i suroviny pro Německo. Všichni Slované byli postradatelní.  

 

Historický kontext, na jehož pozadí se tyto události odehrávaly, měl původ v mírové smlouvě, jež následovala po první světové válce. Po konci této války bylo nutné rozdělit sporná území mezi různé soupeřící strany. V zájmu vymezení východní hranice Polska, bylo přijato doporučení lorda Curzona. Polsko však vzneslo širší teritoriální požadavky a požadovalo území většinově obydlené Bělorusy a Ukrajinci (řídce Poláky), oblasti východně od toho, co vešlo ve známost jako Curzonova linie a které byly postoupeny Sovětskému svazu.  

Polsko se tohoto území zmocnilo násilím a ponechalo si jej až do roku 1939, kdy ho znovu získal Sovětský svaz poté, co nacisté napadli Polsko, a polská vláda uprchla. Stovky polských armádních důstojníků, které vzdorovaly sovětskému postupu, byly uvězněny v Katyni na Ukrajině, kde byly využity k silničním, stavebním a podobným typům práce.

O dva roky později, dne 22. června 1941, byl Sovětský svaz překvapivě napaden nacistickým Německem.  Rudá armáda byla nucena rychle ustoupit a na Ukrajinu vtrhli Němci, kteří ji dobyli. Vzhledem k tomuto uspěchanému ústupu, nebyli bohužel Sověti schopni evakuovat polské válečné zajatce, kteřížto byli ponecháni a následně převzati Němci, kteří je pak zmasakrovali.

Goebbelsovy lži

Myšlenka svalit vinu za masakr na Rusy nevznikla až o dva roky později. Tuto velkou lež Goebbels vypustil, aby tak zabránil protivníkům Němců se spojit.  Němci dokonce lživě uvedli jména sovětských táborových velitelů, kteří měli masakr spáchat, přičemž většině z nich z nich přisoudili jména židovská!  Všechna jména byla pochopitelně fiktivní.

Navzdory existenci mnoha důkazů, že tato zvěrstva spáchali Němci, včetně dokladů patologů, kteří po ohledání mrtvol potvrdili, že datum úmrtí spadá do doby německé okupace, byly tyto důkazy autoritativně odmítnuty, zatímco Goebbelsovy lži byly následně převzaty a přijaty všemi vlivnými antikomunistickými centrálami – od bohatých tiskových magnátů, přes polské kulaky, až ke Gorbačovi, který svého času připustil, že celý svůj život zasvětil skryté demontáži komunismu. Všichni tito nepřátelé komunismu se spojili, aby se mohlo naplnit Goebbelsovo mravní pravidlo, že do nekonečna opakované velké lži lidé nakonec uvěří. Tyto lži jsou šířeny prostřednictvím školních i vysokoškolských učebnic, ale aby se nezdálo, že je toho přespříliš, jsou lidé vystaveni všudypřítomné propagandě ve formě filmů koncipovaných tak, aby hrály na city a aby se jejich pomocí mohl popularizovat strach a nenávist ke komunismu.

Proč se tento film objevil nyní?

Není jistě shoda okolností, že se ocitáme na prahu toho, co pravděpodobně bude nejhorší hospodářskou krizí, jakou kdy svět doposud zažil. 

Tato eufemisticky řečeno recese je způsobena fatální, buržoaznímu systému imanentní a nevyléčitelnou vadou samotného kapitalistického systému, tedy zkrátka tím, že v zájmu maximalizace zisku, je nutné snížit příjmy drtivé většiny obyvatel zeměkoule. Jsouce poměrně ochuzeni, nemohou si tak lidé koupit obrovské masy zboží a služeb, které jsou dnes vyráběny za použití stále méně a méně početné pracovní síly.

Ale to všechno kapitalistické bohatství závisí na schopnosti prodávat produkty kapitalistických průmyslových odvětví. Není to dáno nedostatkem lidí, kteří chtějí koupit, nýbrž katastrofálním nedostatkem lidí, kteří si mohou dovolit koupit.

Kapitalismus se kvůli této pasti není nikdy schopen vyvarovat svých cyklických poklesů a zůstává vůči nim zcela bezmocný. A velké krize jsou vyjádřeny strašlivými lidskými katastrofami – zvýšením úmrtnosti hladem, nárůstem nelidských podmínek pro drtivou většinu lidstva, pokračujícím zhoršováním životního prostředí, přičemž vůbec tím nejděsivějším je pravděpodobnost nové světové války.

Jedinou cestou, jak z tohoto bludného kruhu uniknout, je zbavení multimiliardářů jejich vlastnictví výrobních prostředků a zahájení plánovité výroby, jejímž cílem je přímé uspokojování potřeb pracujících a nikoli výroba a distribuce přinášející zisk hrstce kapitalistů. Je to socialistický systém založený Sovětským svazem, který se snaží lžemi o katyňském masakru zdiskreditovat.

 

Kriticky narůstající a zvyšující se bída i utrpení, které leží před pracujícími, je musí nezbytně přimět k uvědomění si problému kapitalistického systému výroby i k poznání, že socialismus je jedinou možnou alternativou. To je zejména případ bývalých socialistických zemí, kde už lidé natvrdo zjistili, oč mnoho lépe se jim žilo za socialismu.  

 Nicméně bohatí, mocní a vlivní kapitalistického světa přijdou o všechno, pokud se masy dělnické třídy zmobilizují s cílem svrhnout kapitalismus a vytvořit socialismus, protože socialismus kapitalisty zbaví bohatství, které získali vykořisťováním dělnické třídy (tj. přivlastněním si podstatné části toho, co vzešlo z práce dělnické třídy).

 Třída kapitalistů spáchá jakýkoli zločin, aby udržela své bohatství, stejně jako užije všemožných lží v zájmu zachování svého panství, které nikdy dobrovolně nepředá.

Pokud film jako Katyň vede k antikomunismu či z mnoha lidí přímo antikomunisty činí, popřípadě tyto lidi neutralizuje před nevyhnutelným budoucím bojem za skoncování s kapitalismem a jeho nahrazení socialismem, pak dosáhne svého cíle, jímž je prodloužení agonie drtivé většiny lidstva a kapitalismu tím, že mu umožní vraždění i v budoucnosti.

Katyňskýmasakrbyl zločinem nacistů, nikoli Sovětů!!!

                       

Z anglického originálu The German Nazis committed the Katyn massacre, přeložil podle stránek Komunistické strany Velké Británie (ML) http://www.cpgb-ml.org/index.php?secName=proletarian&subName=display&art=534 

                                                                                                                                                                            Lukáš Sluka

Autor: Lukáš Sluka | sobota 16.8.2014 20:08 | karma článku: 12,51 | přečteno: 1572x
  • Další články autora

Lukáš Sluka

Karel Marx a Bedřich Engels Německá ideologie SVAZEK I

Kritika nejnovější německé filosofie Ludvíka Feuerbacha, Bruno Bauera a Maxe Stirnera Komunismus se od všech dosavadních hnutí liší tím, že provádí převrat všech dosavadních vztahů ve výrobě a ve společenských stycích.

21.6.2018 v 15:10 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Andrej Iljič Fursov, STALIN A VÍTR DĚJIN

Stalin kdysi řekl, že po jeho smrti budou na jeho hrob nakydána kvanta hnoje, avšak vítr dějin je nemilosrdně rozmetá. Vše se událo přesně tak, jak vůdce předvídal.

11.5.2018 v 23:41 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1043x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Soud s Gorbačovem

Tvrdit, že hospodářství SSSR bylo odsouzeno k nezdaru, znamená tvrdit, že ČLR k neúspěchu odsouzena nebyla. Když se ČLR z daleko horší pozice dokázala rozvíjet a postupovat vpřed, proč by to tedy nemohl dokázat i SSSR?!

24.4.2018 v 15:30 | Karma: 10,81 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika

Lukáš Sluka

Sýrie odsoudila útok USA, Francie a Britů v Radě bezpečnosti OSN

Syrský diplomat Al-Jaafari řekl, že nezákonná a Radou bezpečnosti OSN neschválená agrese měla zabránit OPCW v opakování mediálních lží vytvářených USA, Francií a Británií, použitých jako záminka k ospravedlnění útoku.

16.4.2018 v 18:13 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Sluka

A. I. Fursov Několik slov o J. V. Stalinovi - šokující pravda o Stalinovi

„Vím, že po mé smrti bude na můj hrob navršena hromada špíny, avšak vítr dějin ji nemilosrdně rozptýlí“

29.3.2018 v 9:50 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3658x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nejvyšší soud odmítl dovolání střelce z úřadu práce. Potvrdil mu doživotí

26. dubna 2024  10:15

Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za násilné útoky na několik žen v...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 815x
Vietnamista-politolog, marxista-leninista, člen KSČM a Svazu mladých komunistů Československa, punk rock, ska, bolševický rap (Pablo Hasél, vážná hudba (Mozart, Vivaldi, Smetana, Dvořák, latinsko američtí bolševičtí folkoví zpěváci (Víctor Jara, Silvio Rodriguez, Ali Primera, Mercedes Sosa)