Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EUJen jsem si přečetl jméno autora a jeho politickou orientaci a bylo to jasné. žádný hladomor, žádné politické procesy, skoro žádní mrtví. Ten autor je svou "vírou" natolik zaslepen, že to nemá cenu komentovat.

0 0
možnosti
Foto

Podstata kritiky komunismu by neměla spočívat v hádkách o počtu mrtvých, které jsou nesmyslné.

Zásadní otázkou je jiná. Pokud snaha o vybudování komunismu by byla možná pouze za cenu jednoho života, byla by to přijatelná cena? Pokud ano, tak za cenu dvou atd. až těch 200 milionů.

Kde leží ta hranice?

0 2
možnosti
Foto

Komunismus především ignoruje základní svobody člověka - svobodu vlastnit, svobodu mít názor a svobodu věřit. Všechny tyto tři svobody hodlá potlačovat. V tom je jeho zrůdnost a nepřijatelnost.

0 3
možnosti
Foto

Myslím, že po Hermanovi a Cvalínovi je zde další vskutku rudý chlapec.

No, co si budeme nalhávat. Myslím, že komunisti, včetně těch nejortodoxnějších komunistů stalinského střihu, zkoušejí, kam až můžou zajít. Je jen na nás, kam jim to dovolíme. A každá píď, kterou jim umožníme obsadit naší pseudohumanitou a slepým aplikováním totální svobody slova, bez uplatňování toho, že jejich svoboda končí tam, kde narušují naší svobodu, bude jednou zaplacena naší krví.

Již to jednou bolševik předvedl a předvádí všude, kde se dostane k moci. Máme tak krátkou paměť, nebo jsme zpohodlněli a žijeme v blaženosti nevědomých? Nevíme, že svoboda je potřeba bránit?

Autor jednoznačně již druhým článkem porušuje Trestní zákon v části o zločinech proti lidskosti a popírání genocidia a současně i Zákon o protiprávnosti komunistického režimu. Je ovšem pravdou, že orgány činné v trestním řízení se tímto nezabývají a zásadně to odkládají ad acta i v případě, kdy jim pod nos dodáte právní rozbor uvedených skutků.

Dovolíme jim znovu zatáhnout tuto zemi do experimentů komunismu? Do experimentů krvavých, brutálních a člověka zotročujících? Dovolíme jim znovu infikovat společnost touto rakovinou, která se nazývá komunismus? Nemáme sami dost problémů se současným systémem, který nás již tak začíná ve jménu nejrůznějších sociálně-inženýrských experimentů svazovat?

Je pouze na nás, kolik prostoru jim dáme a co jim dovolíme. Jejich svoboda končí tam, kde ohrožují naší svobodu. Popírání či bagatelizace zločinů stalinského teroru je ohrožením naší svobody úplně stejným, jako popírání a bagatelizace naistického teroru. Kdokoli, kdo by napsal podobný článek bagatelizující zločiny nacistů, byl by již dávno odstraněn a vystaven světské spravedlnosti. Nikoli pánové Herman se svou oslavnou ódou na Pohraniční stráž komunistického Československa a ani pan Sluka se svými (zatím) dvěma články. !!

2 5
možnosti

Pane, vy jste bolševik v tom pravém slova smyslu. Žádné argumenty a honem procesy, zakazování, odsuzování, O co jste potom lepší? Vy jste přesně ten typ lidí, co v 50´letech utahoval lidem oprátky.;-€

Bolševik nikdy nesnesl byť jen náznak vyvracení jeho pravdy a vy jdete přesně stejnou cestou.Rv

Dohledejte data a argumentujte. Žádejte autora o další zdroje, ale proboha přestaňte tedy dělat politické agitky na lidové soudy!

5 1
možnosti
Foto

už to taky napsali jiní. Ale ještě jednou

Pokud jste opravdu v léčebně - což lze z obsahu tohoto blábolu celkem úspěšně vyčíst - pak poproste službu konajícího lékaře o poměrně silný elektrošok, neboť prášky zdá se nezabírají.

Pak běžte třeba hrabat listí, natírat plot atd.

Budete společnosti užitečnější

3 4
možnosti
Foto

Jenom bych chtěl upozornit, že blogger pouze přeložil stať nějakého historika.

3 1
možnosti

Tady je kompletní archiv ukrajinských emigrantských novin v USA "Svoboda", pěkně uspořádán podle letopočtů a čísel. Je logické, že ty zprávy jsou ovlivněny emigrantským pohledem, ale přesto hodně vypovídají o tehdejších událostech na Ukrajině, hladomoru atd...

Třeba u hladomoru se všude traduje, že to byl záměr Stalina, ovšem podle tehdejších článků je na vině přechod na plánované hospodářství a pětiletka.

http://www.svoboda-news.com/arxiv.htm

Já jen, aby si zdejší osazenstvo uvědomilo, že není všechno pravda a není všechno lež.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste taky poměrně solidní komik. 

Takže těch 5 milionů Ukrajinců mrtvých hladem byla taková drobná chybička u jinak neomylného Džugašviliho, který to všechno myslel dobře?

Osazenstvo tohoto blogu umí celkem dobře odlišovat pravdu a výlevy nemocných jedinců, u nichž je psaní zřejmě forma kompensace přetlaku v mozku.

Zkuste sex...je to lepší;-)

2 3
možnosti

Je vidět, že jste si s tím dal opravdu velkou práci a ukázal jste velké zaujetí pro věc. Celé Vaše snažení má drobný nedostatek. Mýlíte se. Rád bych popsal v čem, ale zdaleka nejsem tak pracovitý, jako Vy. Pěkný den.

1 0
možnosti

Proč neuvedete nějaké informace? Nechápejte mě špatně, ale k čemu jsou diskuse, když tady jenom padají prázdné ničím nepodložená obvinění?

2 0
možnosti

Jen je mi divné proč soudruzi tajili tu "pravdu" o počtech Stalinových obětí skoro dalších 40 let po jeho smrti ..... Jestli ono to spíš nebude podle toho co řekl "strýček Joe"  na jednom z meziválečných sjezdů partaje: "Můžete dělat co chcete, jen po pak sobě musíte uklidit". A pak pro jistotu většinu účastníků nechal popravit .....

1 0
možnosti

Je to takový Che Guevarra ze Lhoty.

2 0
možnosti

P48e27t49r 81L40u49k19e95š

8. 8. 2014 14:58

"Po prostudování zprávy z výzkumu, který byl proveden v archivu Sovětského svazu, je autor této stati schopen poskytnout informace ve formě konkrétních údajů o skutečném počtu vězňů, letech, které strávili ve vězení a faktickém počtu těch, kteří zemřeli i těch, kteří byli odsouzeni k smrti ve Stalinově Sovětském svazu.  Pravda je však zcela odlišná od mýtu...."

Dost pochybuji, že jste někdy do archivu zabloudil. Článek je snůškou naprostých nesmyslů, které nemá smysl vyvracet. Půjdu raději k vodě.

3 1
možnosti
Foto

Ale to nenapsal pan blogger, ale Mario Sousa, člen Komunistické strany marxisticko-leninských revolucionářů Švédska KPML (r)

0 0
možnosti

Hmmmm to musela bejt prace tohle vypotit..... Cetl jsem to cele a jako fakt ??? Nejvic se mi libi kdyz uz neco nejde obejit tak to zmirnime tvz v tomto obdobi nebyly zabity miliony ale pouze statisice. Tohle je obhajoba neceho co nelze obhajit.....

3 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 815x
Vietnamista-politolog, marxista-leninista, člen KSČM a Svazu mladých komunistů Československa, punk rock, ska, bolševický rap (Pablo Hasél, vážná hudba (Mozart, Vivaldi, Smetana, Dvořák, latinsko američtí bolševičtí folkoví zpěváci (Víctor Jara, Silvio Rodriguez, Ali Primera, Mercedes Sosa)