Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkušenosti ale ukázaly, že starý státní aparát nelze nepřevzít, i kdyby se revolucionáři na hlavu postavili. Se starými lidmi (např. carští důstojníci) přebíráte i staré metody řízení. S rolníky uctívajícími cara přebíráte i tendenci vytvářet nová božstva. Zvyk je železná košile. S nutností jednat s buržoazními státy nutně se učíte jednat stejně jako oni. Atd.

Nakonec vždy zjistíte, že dlouhodobé náklady převyšují krátkodobé efekty. Používání násilí se nevyplácí.

0 0
možnosti
Foto

Je vždy dobré, předávají-li si lidé zkušenosti, a nenechají-li je upadnout v zapomění. Proto pište dál, tato země zkušenosti potřebuje !R^

0 0
možnosti

J42a73r83a 79R72a31n49k

9. 8. 2016 17:48

Cist jsem to nemohla, nakoukla jsem jen ze zvedavosti.....vedle asi 10 dalsich panu a dvou pani - jste uz celkem rarita:-)

1 0
možnosti

Pod praporem komunizmu k lepsim zitrkum. Mozna, ze by autor udelal lepsi sluzbu zvidavym ctenarum, kdyby zaznamenal uspechy idealu marx-leninizmu pocinaje historii SSSR a konce dnesni Venzuelou. Bylo by to kratsi a urcite zajimavejsi.

3 0
možnosti

J68a29r16a 90R75a26n40k

9. 8. 2016 17:49

Tam by mel jet a ne tady sedet a opisovat.....tam trpi hlady.

0 0
možnosti

Ocenil bych pane komunisto, kdybyste sestoupil mezi obyčejné buržousty a obhájil své myšlenky v diskuzi.

3 0
možnosti
Foto

Marx a Engels v novinách Neue Rheinische Zeitung v roce 1849:„Ale při prvním vítěznémpovstání francouzského proletariátu budou osvobozeni rakouští Němci a Maďaři ana slovanských barbarech vykonají krvavou pomstu. Všeobecná válka, která pakvypukne, rozmetá tento slovanský spolek a tyto malé mizerné národy zničí včetnějejich jména.

Příští světová válka nezničí jen reakční třídy a dynastie, ale také odstraníreakční národy z povrchu země. A to je také pokrok.“

Engesl (Der magyarische Kampf, 13.1.1849.)

Engels se zamýšlí nad dějinamiČechů. Podle jeho názoru Češi žádné dějiny nemají. Tento komunista píše: “Češi, ke kterýmpočítáme Moravany a Slováky, ačkoliv se liší řečí a osudem, neměli nikdy dějiny.Od časů Karla Velikého jsou Čechy připoutány k Německu. Naokamžik se český národ emancipoval a vytvořil Velkomoravskou říši, aby ihnedopět byl podmaněn a dalších pět set let bylo s ním házeno jako s míčem mezi Německem, Maďarskem a Polskem. Potom byly Čechy a Morava definitivněpřipojeny k Německu a slovenské okolí zůstalo v Maďarsku. A tento v dějináchvůbec neexistující národ si dělá nárok na nezávislost?“

4 0
možnosti
Foto

pssst, nebo příjde Beata s Fidelem a ukážou vám tvrdou pěst komunismu

2 0
možnosti

Marx - vrak teoretik, Lenin - vrah praktik.

3 0
možnosti

A jak si soudruhu vysvětlujete fatální politický neúspěch komunistů všude tam, kde zvítězili?

7 0
možnosti
Foto

No přece podle hesla: Komunismus vybudujeme i kdyby na chleba nebylo. ;-D

3 0
možnosti

Lukáš Sluka snad ani nemůže být skutečná bytost. Já osobně jsem rád, že Pařížská komuna byla rázně potlačena. Nic jiného si komunardi, ti zločinci a násilníci nezasloužili.

7 0
možnosti
Foto

Bez Pařížské Komuny a VŘSR by nikdy nevzniklo samostatné Československo.

Amíci tento pojem začali skloňovat ve svých ubohých čtyřech pádech až když zjistili, že Legie ovládli Sibiř.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS